Quantcast
Channel: گردشکده باد صبا
Viewing all 74 articles
Browse latest View live

سفر به لاله های واژگون(دشت لاله)

0
0
http://badroodi.persiangig.com/005.JPG

یکی از زیباترین جلوه هایطبیعی ایران که اخیرأ خیلی مورد توجه ایرانگردان عزیز قرار گرفته تماشایلاله های واژگون در دشت ودمن ایران است .گرچه این لاله ها در خیلی از جاهایکشور بصورت خودرو بعمل می آیند اما یکی از زیباترین مکان برای تماشای لالههای واژگون که کیلومترها از دشت زیبای زردکوه را به قرمزی کشانده دشت لالهدر شهرستان کوهرنگ شهرکرد است .



http://badroodi.persiangig.com/003.JPG

وجود پوشش برف بر فراز تپه‌ها، قله ها، آسمان آبی تزیین شده از ابرهای سپید و قهقهه مستانه ‌رودخانه‌های خروشان از جمله سرشاخه "زاینده رود"اوج زیبایی را در مسیر دشت لاله‌های واژگون به تمام و كمال به گردشگران هدیه كرده است. هر تازه واردی پس از خیره ‌شدن از تماشای طبیعت سحرآمیز و جاذبه‌های طبیعی افسونگر این مسیر در ورود به دشت لاله‌ها شگفت زده و مبهوت زیبایی این دشت خیال‌انگیز و رویایی می‌شود. تا چشم كار می‌كند یك دشت پهناور چون فرشی ممتاز از لاله‌ها و دیگر نباتات سبزه‌پوش است ‌و لاله‌های واژگون انگار در برابر عظمت خالق هستی از شرم سر خجلت پایین انداخته‌اند.

 http://badroodi.persiangig.com/004.JPG

برای رفتن به این دشت مسیر توریستی شهرکرد - فارسان- چلگرد را طی کرده وعلاوه بر دیدن طبیعت زیبای این بخش از ایران در طول مسیر ،پس از طی مسافت ۱۲ کیلومتر از جاده چلگرد به سمت چشمه دیمه وچادگان تابلو دشت لاله تورا به دیدن زیباترین جلوه طبیعی ایران می کشاند . از شهرکرد تا فارسان ۴۰کیلومتر واز فارسان تا چلگرد (کوهرنگ)حدود ۸۰کیلومتر مسافت در پیش رو داریم .


http://badroodi.persiangig.com/001.JPG

آبشار شیخ علیخون در شهرستان چلگرد


http://badroodi.persiangig.com/007.JPG

تونل کوهرنگ،احداث سال 1332 خورشیدی


http://badroodi.persiangig.com/006.JPG

چشمه دیمه

در طول مسیر می توانید از پیر غار فارسان- تونل کوهرنگ در چلگرد- آبشار شیخ علیخون-چشمه دیمه وغار یخی دیدن نمائید

 

ضمنأ برای بازدید از لاله های واژگون این دشت از اول تا نیمه اول اردیبهشت فرصت داریدزیرا پس از آن این لاله ها پژمرده می شوند . پس تا دیر نشده بار سفر بربندید وراهی دشت لاله شهرکرد شوید.


http://badroodi.persiangig.com/002.JPG

اگر ازمسیر تکراری خسته شده اید،برای برگشت می توانیدامتداد گذر رودخانه زاینده رود در مسیر دیمه-دشت لاله- آورگون- مشهد کاوه- چادگان- ودوراه داران – تیران را برای مسیر برگشت انتخاب نمائید.a


سفربه دره عشق

0
0

http://upload.tehran98.com/img1/zs4f8y58pz01dqcfhw2.jpg

آبشار دره عشق

فصل بهار است ولحظه به لحظه این عمر گران در این زیبا فصول خداوندگار در حال طی شدن هستند . تا بهار است وزیبائی، توصیه میکنم فرصت سفرهای یک روزه را از دست ندهید. دره عشق مقصد سفر این ماه گروه باد صبا بود. از بادرود راهی اصفهان واز آنجا  مسیر مبارکه وسپس بروجن را در پیش گرفتیم. بعد از بروجن به سمت شهر کوچک بلداجی که گز آن بسیار معروف است رفتیم.بعد از توقف کوتاه در بلداجی وخرید سوغات این شهر راه حمزه علی وچغاخور را در پیش گرفتیم .

http://upload.tehran98.com/img1/so853aqzyccnoqbf9ng.jpg

رودخانه کارون


986xl9awmh3sqih5notg.jpg

تالاب چغاخور


1xl6d22u5uqe7ztahpay.jpg

دشت گل زردگون-جاده بلداجی-چغاخور

از اصفهان تا بلداجی حدود 150 کیلومتر است . بعد از تماشای زیبائی های تالاب بین المللی چغاخور که در نوع خود بی نظیر است راهی ناغان شدیم . ناغان در گذشته به علت قرار گرفتن در مسیر جاده اصلی اصفهان – اهواز(ایذه) از رونق خوبی برخوردار بود . به علت انحراف این جاده از سمت لردگان امروزه از رونق ناغان قدیم خبری نیست . کباب ناغان معروف است . به علت یاد شده بیش از 90% دکان های کبابی این شهر نعطیل گردیده اند. از بلداجی تا ناغان حدود 40 کیلومتر مسافت در پیش رو دارید . از ناغان جاده ایذه را در پیش گرفتیم . تا به دوراهی دورک رسیدیم. حدود 20 کیلومتر از دوراهی دورک را که پشت سر نهاده واز روستاهای لولاک-پوراز-برنجگان گذشته تا به روستای بزرگتر این دره یعنی دورک شاهپوری رسیدیم . مسیر جاده از زیباترین جاده ها وکوهستانهای کشور محسوب می شود . با تأسف از عملکرد بد میراث فرهنگی ومسئولین استان چهارمحال بختیاری، در طول مسیر حتا یک تابلو راهنمای آبشار دره عشق به چشم نمی خورد. حدود 7 کیلومتر از روستای دورک را که طی کردیم در کنار همان جاده آسفالته سمت راست جاده آبشار بی نظیر وشگرف دره عشق با شکوه تمام درجریان است.

آبشار دره عشق در منطقه مشایخ در مجاورت روستای دره عشق و در فاصله 110 كیلومتری شهركرد قرار دارد. اینآبشاربا سرعت زیاد از دل كوه بیرون می جهد و بیش از یكصد متر ارتفاع دارد. دركنار این آبشار رود كارون به آرامی جاری است و در تركیب با انارستان ها وشالیزارهای روستاهای دره عشق و دورك شاهپوری، فضایشگفت انگیزیرا به وجود آورده است


http://upload.tehran98.com/img1/9qcitf2mz333nrja5c6.jpg

.ازویژگیهای آبشار دره عشق نه از قله یا میان کوه، بلکه از دل کوه چون ماهیبیرون میجهد، در زیر آن فضای هموار وسیعی وجود دارد که امکان ایجاد تاسیساتلازم را فراهم میکند، در جنب این فضا رودخانه ارمند سرشاخه اصلی رودخانهکارون به آرامی جاریست و امکانات بهره برداری سیاحتی متعددی را ایجادکردهاست.

باتوجه به اقلیم مناسب، شرایط آب و هوایی و اکوتوریسم این منطقه، آبشار درهعشق به عنوان یکی از کانونهای گردشگری استان تبدیل شده و سالانه شمارفراوانی از مسافران و گردشگران از آن بازدید میکنند

87v593bckwpvavxrvzb6.jpg.

پوششجنگلی منطقه ی حفاظت شده هلن، باغات زیبای انار، حاشیه رودخانه ارمند،شالیزارهای برنج، درهنوردی و شرایط مناسب برای قایقرانی در آبهای خروشان ازجاذبه های کم نظیر این آبشار طبیعی در شهرستان کیار است

آبشار پونه زار فریدون شهر

0
0


http://badroodi.persiangig.com/DSC04071.JPG

آبشار پونه زاردر دره زیبایی به همین نام و در دل ارتفاعات سر به فلک کشیدهزاگرسمرکزی قرار گرفته است .

عصر یک روز آخر فصل زیبای بهار با دوست خوبمان که اهل بوئین میاندشت بود به اتفاق خانواده از شهر زیبای بوئین ومیاندشت به سمت فریدونشهر حرکت کردیم. پس از عبور از شهر کوچک برف انبار به شهر زیبای فریدون شهر رسیدیم. مسیر اصلی فریدونشهر از اصفهان به سمت نجف آباد- تیران وکرون- دامنه – داران می باشد که بخشی از جاده اصفهان به خرم آباد محسوب می شود.


http://badroodi.persiangig.com/DSC04094.JPG

شهرفریدون شهرکهبا 2530 متر ارتفاع از سطح دریا ، که مرتفع ترین شهر کشور بوده و در 160کیلو متری غرب اصفهان واقع گردیده است رابه سمت غرب حرکت کردیم ، پس از پشت سرگذاردن روستایچغیورتو در بند و در مسیری بسیار زیبا و کوهستانی به طول حدود 20 کیلو متر بهپونه زار میرسیم مسیری که حدود 2 کیلو متر آخر ان را باید پیاده طی کنیم.تابه چشم انداز بسیار زیبایآبشارپونه زار برسیم .از فریدونشهر تا آبشار حدود 40 کیلومتر مسافت در پیش داریم.

http://badroodi.persiangig.com/DSC04086.JPG

 آبشار زیبایی که حدود 40 مترارتفاع از چشمه ساران فراوان ارتفاعات زاگرس و آب حاصل از ذوب برفها ویخچال های قللسر به فلک کشیده آن منشا گرفته و پس از طی مسافتی نه چندانطولانی به رودوهرکاندر قعر دره های عمیق کوهستان های متراکم غرب استان اصفهان میریزد.

 از ویژگی منحصر بفرد این آبشار این است که معمولأ برای تماشای آبشارهای ایران باید مسافت کوه را بصورت سر بالا طی کنیم اما برای دیدن این آبشار بایستی مسافت سراشیبی کوه را درنوردیم.

http://badroodi.persiangig.com/DSC04089.JPG

آنهائی که اهل اسکی روی برف هستند می توانند در زمستان برای ورزش سکی روی برف به همین مسیر سفر کنند

همسفران باد صبا تا فصل زیبای تابستان وسبزه زاران دشت زاگرس برقرار است بار سفر بر بندید وراهی فریدونشهر شوید


http://badroodi.persiangig.com/DSC04108.JPG

سفر به اردل

0
0

http://badroodi.persiangig.com/DSC04000.JPG

شهرستان اردل در استان چهارمحال بختیاری قرار دارد برای سفر به اردل میتوانید از شهرکرد به طرف شلمزار بروید ونرسیده به شلمزار راه فرعی به سمت روستای کاج ودشتک را طی کنیدوبه سمت اردل پیش بروید ویا از جاده بروجن به سمت بلداجی وناغان رفته ونرسیده به ناغان به اردل برویم. اردل پر از زیبائیهای طبیعی است ۱- چشمه مولا در روستای آلیکوه ۲- چشمه سرداب رستم آباد ۳- چشمه سرخون ۴- چشمه شلیل ۵- دشت زیبای اردل که در بهار و تابستان بسیار سرسبز و با طراوت می‌باشد۶-چشمه‌های باغ رستم اردل از جاهای دیدنی طبیعی این شهرستان است.


http://badroodi.persiangig.com/DSC04025.JPG



http://badroodi.persiangig.com/DSC04037.JPG

ساکنین اردل را از قوم غیور واصیل بختیاری تشکیل داده است.برای سفر به روستای دوازده امام فاصله 18 کیلومتری اردل را به طرف غری در پیش گرفتیم واز گندمزارها گذشته تا خرابه های این روستا را ببینیم


http://badroodi.persiangig.com/DSC04016.JPG


 روستای دوازده امام درفاصله 18 کیلومتری اردل به طرف غرب وجود دارد

در سال 1373 درپی وقوع زلزله در مناطق اردل وناغان بخشهائی از روستاهای اطراف تخریب گردید. یکی از این روستاها ئی که در این زلزله صدرصد آسیب دید روستای 12 امام بود .چون وقوع زلزله درروز بود خوشبختانه آسیب جانی نداشت اما بنا به تشخیص مسئولین وقرار داشتن روستا روی گسل زلزله ولبه یک دره عمیق ، اهالی تصمیم گرفتند کل روستا را جابجا کنند و5 کیلومتر ی روستای فعلی خشت وبنای روستای جدید شکل گرفت. روستای بجا مانده از زلزله چون تمام خانه هایش از خشت وگل خام ساخته شده بود ،بعدها توسط اهالی دربها وتیرکهای سقفش کنده شده واکنون معماری زیبای خشتی گلی بدون سقف کل روستا از نماد بسیار زیبائی برخورداراست . کوچه های زیبائی که زمانی بوی محبت میداد اکنون لانه روبه وجغدان وکفتران شده وسکوتی به اعماق تاریخ در درون روستا نجوای یک همت و تلاش انسانهای روستائی سخت کوش را در طبیعت نوازش می دهد.

http://badroodi.persiangig.com/DSC04047.JPG

http://badroodi.persiangig.com/DSC04034.JPG

اطراف روستا با گندمزارهائی که در دل تپه ها بواسطه کشت دیم شکل گرفته بسیار زیبا وقشنگ است . گوئی تابلو نقاشی زیبائی توسط اهالی ده ترسیم گردیده است . غار اشکف سیاه که گرچه توفیق دیدنش به علت وقت کم ما نصیب ما نشد از دیدنیهای این منطقه زیباست . همرهان بادصبا اگر اردل را به عنوان مقصد سفر تابستانه برگزینید ضرر نمیکنید

http://badroodi.persiangig.com/DSC04017.JPG


http://badroodi.persiangig.com/DSC04036.JPG

سفر به قلعه رودخان

0
0


http://badroodi.persiangig.com/DSC04269.JPG

مسافران وگردشگران ،شمال را معمولأ به جنگل ودریا می شناسند. اما هویت تاریخی شمال مخصوصأ گیلان را نباید فراموش کرد. از شهر رشت تا فومن حدود 30 کیلومتر فاصله است در شهر فومن که بیشتر کلوچه هایش معروف است آرامگاه بزرگانی چون کیومرث صابری(گل آقا) استاد طنز ایران هم وجود دارد.


http://badroodi.persiangig.com/DSC04266.JPG

در مرکز شهر فومن دوراه را در پیش دارید که به نظر بنده حالا که رنج سفر را بجان خریده اید وبا بی انصافی بیشتر کاسب کاران شمالی مراوده دارید وبد اخلاقی اکثریت این جماعت را تحمل کرده اید دیدار از ماسوله وقلعه رودخان را از دست ندهید. برای رفتن به ماسوله سمت غرب فومن را باید 20 کیلومتر در جنگل راه طی کنید وبرای رفتن به قلعه رودخان هم 20 کیلومتر قسمت شرقی ماسوله را بایستی طی کنید.


http://badroodi.persiangig.com/DSC04265.JPG

http://badroodi.persiangig.com/DSC04263.JPG

جاده قلعه رودخان جنگلی است . استراحتگاه وخانه های اجاره ای برای اسکان شب در روستاهای منتهی به قلعه به وفور می توان یافت واجاره نمود. در منتهی الیه جاده پارکینگی وجود دارد که ماشینتون را پارک کرده ویک عصای چوبی ارزان قیمت و شیشه آب آشامیدنی بخرید وخود را برای طی کردن 1400 پله در شیب کوه به سمت قلعه رودخان آماده کنید.


http://badroodi.persiangig.com/DSC04244.JPG

http://badroodi.persiangig.com/DSC04209.JPG

قلعه رودخان نام قلعه‌ای تاریخی در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر فومن در استان گیلان است. برخی از کارشناسان، ساخت قلعه را در دوران ساسانیان دانسته‌اند. این قلعه با 6/2 هکتار مساحت بر فراز ارتفاعات روستای رودخان قرار دارد. دیوار قلعه ۱۵۰۰ متر طول دارد و در آن ۶۵ برج و بارو قرار گرفته شده‌است.

http://badroodi.persiangig.com/DSC04223.JPG.

این بنا به وسیله سنگ و آجر ساخته شده و در بخش های آسیب پذیر و نقاط حساس، سنگ با ملات ساروج به کار رفته، اما در مسیر اطاق ها، برج ها و سقف های گنبدی شکل از آجر، گچ و ملات ساروج استفاده شده است. ارتفاع دیوارها متفاوت و از 3 تا 10 متر متغیر است و در نقاط نفوذ پذیر قلعه، دیوارها و باروها قطور و ارتفاع بیشتری دارند.انتخاب مکان مناسب، بهره گیری از مصالح مقاوم، استفاده از شیوه های مختلف معماری و ایجاد اشکال هندسی متنوع، عظمت خاصی به این مجموعه داده است. فرم کلی قلعه نامنظم است و از دو بخش شرقی و غربی تشکیل شده است

http://badroodi.persiangig.com/DSC04235.JPG.

در دورهٔ سلجوقیان این قلعه تجدید بنا شده و از پایگاه‌های مبارزاتی اسماعیلیان بوده‌است. بر روی سردر ورودی آن درج شده‌است که این قلعه در سال ۹۱۸ تا ۹۲۱ هجری قمری برای سلطان حسام‌الدین امیردباج بن امیر علاء‌الدین اسحق تجدید بنا شده‌است. این کتیبه در موزهٔ گنجینهٔ رشت نگهداری می‌شود.این قلعه در ارتفاعی بین ۶۶۵ تا ۷۱۵ متر از سطح دریا واقع شده‌است و در کنار آن رودخانه‌ای با همین نام جاری است


http://badroodi.persiangig.com/DSC04206.JPG

جنگل اطراف قلعه بی نظیر وبسیار زیباست

http://badroodi.persiangig.com/DSC04251.JPG.

 در برگشت خرید آش محلی ونان روغنی داغ را هم فراموش نکنید وآگاه باشید که این مسیر در زمستانها مسدود ویا عبور از آن سخت وطاقت فرساست.


سفر به روستای هجیج

0
0
http://badroodi.persiangig.com/DSC04434.JPG

هجیج، روستایی با معماری استثنایی، هر ساله مقصد بسیاری از مسافران داخلی و خارجی است.

این روستا، یکی از روستاهای پلکانی است با کوه‌های سنگی و چشمه‌های خروشان و مسیر پرپیچ و خم که چشم هر بیننده‌ای را به خود جذب می‌کند

http://badroodi.persiangig.com/DSC04450.JPG.

 روستایی هجیج، روستایی با معماری استثنایی، هر ساله مقصد بسیاری از مسافران داخلی و خارجی است.

 این روستا، یکی از روستاهای پلکانی است با کوه‌های سنگی و چشمه‌های خروشان و مسیر پرپیچ و خم که چشم هر بیننده‌ای را به خود جذب می‌کند.

 در این روستا، به علت کمبود زمین، پشت بام هر منزلی حیاط منزل پشتی محسوب می‌شود.

 خانه‌های این روستا ساخته شده از سنگ به صورت خشکه چین و پلکانی است.

 در ایام بهار، این روستا چهره ای بهشتی به خود می گیرد و مناظری بکر و خاطره انگیز را در ذهن هر بیننده ای متبادر می کند.

هجیج روستایی خودکفا و مستقل

 خودکفایی و استقلال در تولید محصولات مورد نیاز، دیگر ویژگی مردم این روستای تاریخی و کهن است.

 مردمان هجیج تمام پوشاک خود را در این روستا تولید می کنند و مشکلی برای تامین پوشاک خود ندارند.


http://badroodi.persiangig.com/DSC04455.JPG

 گیوه بافی، که نوعی پاپوش در مناطق کردنشین است، یکی دیگر از صنایع دستی مردم این روستا محسوب می شود که علاوه بر رفع نیاز خود مردم روستا از خرید هر نوع کفشی، باعث اشتغالزایی در این روستا هم شده است، که این خود، محصول حسن انتخاب و ذوق این مردم سخت کوش است.

امامزاده سید عبدالله، کوسه هجیج

 یکی از جاذبه‌های قابل توجه این روستا وجود امامزاده "سید عبیدالله"فرزند امام موسی کاظم (ع) است که اهالی منطقه از آن به نام "کوسه هجیج"یاد می کنند و بسیار مورد احترام آن‌هاست.

 چشمه بل، منبع مواد معدنی و دارویی


http://badroodi.persiangig.com/DSC04445.JPG

 یکی دیگر از جاذبه های روستای هجیج، وجود چشمه "بل"است.

 آب این چشمه، جزو آبهای معدنی محسوب می شود و براساس نظر متخصصان، آب این چشمه، یکی از بهترین آبهای دنیا محسوب می شود.

مردم روستای هجیج به زبان کردی و لهجه هورامی سخن می‏گویند، مسلمان و پیرو مذهب اهل تسنن هستند.

 کشک، شیر، دوغ، روغن حیوانی و کره از مهم‏ترین فرآورده‏های لبنی روستا هجیج است، نگهداری و پرورش انواع طیور در این روستا امری متداول است.


http://badroodi.persiangig.com/DSC04459.JPG

 "خانقاه دراویش قادریه"از دیگر بناهای دیدنی روستای هجیج است که در آن به ذکر و سماع می‏پردازند که یکی از مهم‏ترین مراسمی که در این روستا برگزار می‏شود، مراسم ذکر و سماع دراویش طریقت قادریه است.

 موسیقی مورد علاقه مردم این روستا، گوش فرا دادن به نوای سوزناک "شمشال"است.

 این ساز یکی از انواع سازهای بادی است و شبیه نی است که همراه با آوازهای سوزناک و گیرا نواخته می‏شود.

 از این ساز در مراسم عزا و یا حماسه استفاده می شود.

 روستای هجیج از روستاهای استان کرمانشاه و از مناطق دیدنی اورامانات محسوب می شود که در 25 کیلومتری شهرستان پاوه قرار گرفته است.

 

سفر به چال نخچیر نراق

0
0

http://badroodi.persiangig.com/DSC04279.JPG

غار چال نخجیر به عنوان یکی از زیباترین و شگفت انگیزترین اثار طبیعی در منطقه نراق از توابع شهرستان دلیجان دراستان مرکزی است. غار چال نخجیر در نزدیکی شمال شرقی شهرستان دلیجان از توابع استان مرکزی و در منطقه‌ای به نام چال نخجیر نزدیک نراق در دل کوه تخت واقع شده است.

از بادرود تا نراق حدود 120 کیلومتر فاصله است. برای رفتن به نراق از بادرود به سمت کاشان وسپس جاده نیاسر ومشهد قالی را طی کرده وسر از شهر کوچک نراق در می آوریم. بعد از نراق به سمت دلیجان حدود 8 کیلومتر جاده فرعی بسمت راست را که طی کنیم در عین ناباوری شگرف ترین غار جهان را می توان از نزدیک دید


غار نخجير دليجان - محمد گائینی


این غار شکوهمند و باستانی اواخر سال۶۷در جریان اجرای یک طرح عمرانی و بر اثر انفجار در نزدیکی دهانه کشف شد. غار چال نخجیر مجموعه‌ای زیبا از سنگ‌های مرجانی چند میلیون ساله است که کارشناسان قدمت این غار را حدود 70میلیون سال می‌دانند

این غار طبیعی که به دوره سوم زمین شناسی تعلق دارد، با پنج کیلومتر مسیر خاکی و با سقف‌ها و دیوارهای آهکی، یکی از زیباترین غارهای جهان به شمار می‌رود. عامل اصلی و اولیه بوجود آمدن این غار مرجانی ، گسل معکوسی بوده که در منطقه عمل کرده و پس از گذشت میلیون‌ها سال به این شکل در آمده استدر حال حاضرحدود 1200 متر از غار قابل بازدید می باشد که حدود 450 پله را در مسیر رفت وبرگشت باید طی کنیم.


غار نخجير دليجان - محمد گائینی

مسیرهای مشکل در بعضی از نقاط و چکنده و چکیده‌های بلورین بسیار متنوع و زیبا و حتی در نقاطی منحصر به فرد اشاره کرد. غار چال نخجیر از تالارهای مختلفی تشکیل شده که زیباترین تالار آن، چهلستون نام دارد ، از دیگر تالارهای غار می‌توان به سفره عروس، دریاچه، برزخ، باغ وحش، چهلچراغ و تالار زیبایی‌ها اشاره کرد.

این غار به دلیل وجود مناظر بکر طبیعی و جذابیتهای حیرت آور فراوان از اهمیت ویژه‌ای در جذب توریست برخوردار است. در گنجینه شگفتی این غار اسرارآمیز ، سنگ‌های تزئینی با اشکال متنوع مانند عقاب، لاک پشت، گوزن، انسان، کبوتر و تندیس‌های عظیم الجثه بلورین ایجاد شده است که بیشتر آنان از جنس آهک است.

از خصوصیات غارچال نخجیر می‌توان به تالارهای متعدد و حوضچه‌های آب، راهروهای طولانی،اشاره نمود

تهویه طبیعی هوای درونی غار در فصول تابستان و زمستان یکی دیگر از عجایب این غار شگفت انگیز است که در تابستان خنک و در زمستان گرم است و هیچ گاه در این مجموعه بازدیدکنندگان با کمبود اکسیژن روبرو نمی‌شوند.

با توجه به قرار گرفتن غار در دامنه کوه دسترسی به آن بسیار آسان بوده و بازدیدکنندگان به راحتی قادر به بازدید از این محل هستند. تنوع سنگ‌های موجود ، سنگهای کریستال با شکلهای مختلف مثل آبشار ، زیبایی خاصی به غار داده است به طوریکه هر بیننده‌ای را به شگفتی وا می‌دارد. غار چال نخچیر در سال۸۱در ردیف میراث ملی کشور به ثبت رسیده است


نورپردازي هاي غار نخجير دليجان - محمد گائینی


قرار گرفتن غار در کنار ابنیه تاریخی نراق یک محیط کاملا توریستی را بوجود آورده که با این تنوع می‌توان به رونق صنعت گردشگری در منطقه امیدوار بود.

با داشتن زیبایی‌ها و قابلیت‌های دیدنی فراوان غار ، در صورت راه اندازی و معرفی مناسب می‌تواند به یکی از جاذبه‌های توریستی جهان تبدیل شود.

سفر به ارگ نوشیجان ملایر

0
0
نوشیجان تنها اثر مادها در ایران با 2800 سال قدمت

http://badroodi.persiangig.com/DSC000231.JPG

این باردر سفر به همدان تصمیم بر بازدید از تپه باستانی نوشیجان گرفتم . اگر از اراک به سمت همدان بیائید،18 کیلومتر مانده به ملایر سمت چپ جاده، بلندای نوشیجان را می توانید ببینیدکه با 3 کیلومتر فرعی، البته با جاده ای خوب، راه رسیدن به این اثر باستانی است که از چند نظر در مطالعات تاریخی دارای اهمیت است که یکی از آنها نمودن گوشه ای از معماری دوره مادهاست، دوره ای که کمبود اطلاعات باستانشناسی از آن فقط در در زمینه معماری نیست و در خیلی از جوانب تاریخی و فرهنگی آن دوره با نادانسته های  بسیاری در مورد پدران خود در این بازه از تاریخ روبرو هستیم

http://badroodi.persiangig.com/DSC000271.JPG

از کلی‌ترین مشخصات این بنا می‌توان به خشتی بودن آن اشاره کرد در حقیقت تپه نوشیجان از جمله آثار خشتی منحصر به فرد بر جا مانده از تمدن های پیش از هخامنشی در ایران است که ظاهرا بیشتر کاربرد نظامی داشته است. بقایایی که به دوره ی عصر آهن 3 و سپس تمدن مادها برمی گردد. تپه نوشیجان حدود 2800 سال قدمت دارد و در سال 1343 خورشیدی توسط دیوید استروناخ مورد شناسایی قرار گرفت

http://badroodi.persiangig.com/DSC000141.JPG

این اثر مانند اکثر تپه‌های باستانی یا بناهای تاریخی، چه آنهایی که ویران شده‌اند و چه آنهایی که هنوز کاربری دارند مورد استفاده سلسله های مختلفی بوده است که آثار تمدن ماد، هخامنشی و اشکانی در لایه های مختلف آن شناسایی شده است و مهمترین و باستانی ترین لایه مربوط به سکونت اقوام ماد در این تپه از نیمه دوم قرن هشتم قبل از میلاد مسیح تا نیمه ی اول قرن ششم قبل از میلاد است. آثار دو دوره ی دیگر در لایه های سطحی تر قرار داشته است. مجموعه ی نوشیجان 80 متر طول، 30 متر عرض و مرتفع ترین بخش آن 37 متر ارتفاع دارد


http://badroodi.persiangig.com/DSC000151.JPG

استروناخ معتقد است که دژ نوشیجان یکی از قلعه های تدافعی حکومت مرکزی ماد بوده است که جهت دفاع از مرزهای غربی در مقابل هجوم اقوام قدرتمند بین النهرین از جمله حکومت آشور ساخته شده است. وجود دو آتشکده در این مکان مؤید این مطلب است که علاوه بر اهداف نظامی، اعمال مذهبی و نیایش نیز در این مکان صورت می گرفته است


در مسیر حرکت به همدان نرسیده به ملایر سمت چپ جاده، تپه های بزرگ نوشیجان با آغوش باز پذیرای دوستداران میراث کهن ایران زمین است


سفر به شهر کاوه آهنگر(مشهد کاوه)

0
0


سفر به آرامگاه کاوه آهنگر

http://badroodi.persiangig.com/DSC03236.JPG

مقبره کاوه آهنگر

به دعوت یکی از دوستان راهی روستای تاریخی مشهد کاوه در چادگان شدیم .آقای شهرام شمگانی از دوستان قدیمی بنده، من ووعده ای از همکارانم را برای بازدید از روستای زیبایشان دعوت کرد .میهمان نوازی وی وخانواده گرامیشان وبویژه محبت پدر سالخورده ومهربانش قابل توجه بود. به دیدار آرامگاه قهرمان ملی تاریخ ایران کاوه آهنگر رفتیم .گرچه متأسفانه در بارگاه بسته بود وذکر هم میکردند که اکثر اوقات بخاطر مسائل امنیتی درب این آرامگاه بسته است بجز روزهای تعطیل .پیش از غروب ازتمام روستا بازدید کردیم.لباس محلی مردان روستا بسیار زیبا وهمشکل بود .باهم با این روستای زیبا آشنا شویم

http://badroodi.persiangig.com/DSC02643.JPG

رقص محلی بختیاری در مشهد کاوه

روستای ساحلی مشهد کاوه در دوازده کیلومتری شهر چادگان در استان اصفهان واقع شده است. مقبره ای منسوب به کاوه آهنگر در این روستا وجود دارد. اخیرا باستان شناسان جسد نوزادی متعلق به عصر آهن یعنی حدود سه هزار سال پیش را در تپه ای بنام آشنا در این روستا کشف کرده اند. از آنجا که این روستا در مرز استان اصفهان با استان چهار محال بختیاری قرار دارد علی رغم ترک زبان بودن ،آداب و رسوم مردم منطقه بسیار نزدیک به آداب و رسوم ایل بختیاری است. طبیعت بکر و زیبای این روستا هر ساله ایرانگردان بسیاری را به این خطه می کشاند. درصد آنیون در هوای این منطقه بسیار بالاست. آنیون موجب آرامش زیاد در شخص می شود. ماهیگیری سرگرمی مفرحی برای مسافران این روستاست. این روستا در چند کیلومتری سرچشمه زاینده رود قرار دارد. بسیاری از مهمانانی که به ویلا های دهکده عمرن زاینده رود و سایر مجتمع های تفریحی چادگان می آیند از این روستا نیز دیدن می کنند.


http://badroodi.persiangig.com/DSC03242.JPG

برج قلعه قدیمی در مشهد کاوه


http://badroodi.persiangig.com/DSC03244.JPG

پوشاک محلی اهالی کاوه


http://badroodi.persiangig.com/DSC00661.JPG

تندیس شیر سنگی در ورودی مقبره کاوه

سفر به زادگاه نیما یوشیج

0
0
http://badroodi.persiangig.com/WP_20130729_012.jpg
مسیر رویان به سمت بلده

یوش ، روستایی است از توابع بخش بلده شهرستان نور در استان مازندران ایران. این روستا به دلیل آن که زادگاه نیما یوشیج پدر شعر نو فارسی است، شهرت یافته‌است.

مابرای رفتن به یوش از مسیر محمودآباد به سمت نور آمدیم تنها نشان از وجود اینکه نیما یوشیج اهل این دیار است تابلو بنری بود که اکتفا کرده بودن به چند بیت شعر این شاعر گرانقدر وبا تأسف از عملکرد شهرداری نور ویا اداره ارشاد ومیراث آن منطقه هیچ آدرسی از مقبره نیما در تابلویی نصب نشده بود.جالبتر اینکه از هر شمالی می پرسیدیم نشانی از یوش ونیما و.... نداشت . بالاجبار به اطلاعات 118 متوسل شدیم وپاسخگوی گرامی، کد شهر بلده را به ما داد تا اطلاعات لازم را از 118 بلده بگیریم.

http://badroodi.persiangig.com/WP_20130729_016.jpg

روستائی در مسیر یوش

در هر حال با کمک مخابراتچی بلده نشانی یوش را یافتیم. برای رفتن به یوش به شهر رویان رفته واز آنجا راه دره وآبشار آب پری را در پیش گرفتیم .


http://badroodi.persiangig.com/WP_20130729_003.jpg

آبشار آب پری

از رویان تا آب پری 12 کیلومتر جاده جنگلی زیبا بود. بعد از توقفی کوتاه در آب پری راه را ادامه دادیم در دوراهی تابلو بلده ویوش نصب شده بود راه جنگلی را در پیش گرفتیم . جاده بسیار خلوت وپیچ در پیچ بود واگر اقرار کنم زیباترین جاده شمالی بود بی راهه نگفته ام.جلوه های زیبای این جاده را آنگونه یافتم که در مسیر هم آفتاب دیدیم هم ابر هم مه وهم بارش برف پائیزی.

در مسیر از روستاهای سوردار-وازک-دینکوه-کالج-چارسین-کپ و لس عبور کردیم

از رویان تا بلده حدود 78 کیلومتر است وجاده به شاید بلندترین ارتفاعات البرز میرسد وسپس سرازیر می شود. بعد از حدود 90 کیلومتر طی طریق از رویان تا یوش، در یکی از زیباترین جاده های ایران به یوش می رسیم.



آرامگاه نیما در خانه پدری اش

 این روستا از ییلاقات بسیار خوش آب و هوا بوده که دارای چهارده چشمه می‌باشد. روستای یوش دارای باغ‌های زیبای گردو، فندق، گیلاس و زردآلو می‌باشد.

اوزرود یکی از دو سرشاخه اصلی رود هراز از پایین دست و جنوب این روستا می گذرد که دشتی سرسبز، پر از درخت و باریک را ایجاد کرده است. از شواهد و قرائن موجود قدمت این روستا تا دوره ساسانیان براورده می‌شود که آتشکده رو ویرانی کیا داود منسوب به آن دوران است. ناصرالدین شاه قاجار نیز برای تفریح و شکار در این روستا اقامت داشته است و از این روستا به عنوان مکانی مفرح و خرم نام برده است. اقتصاد این روستا از دامداری، باغداری و پرورش زنبور عسل می گذرد و محصولات عمده آن شیر، سرشیر، پنیر، کره، ماست، قره قوروت، گردو، زردآلو، گیلاس، فندق، سیب، آلو، لواشک و عسل می‌باشد.


علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج در نیمه شب ۱۳دی )۱۳۳۸یا بامداد ۱۴ دی)درگذشت و در امامزاده عبدالله تهران به خاک سپرده شد. در سال ۱۳۷۲خورشیدی بنا به وصیت وی پیکر او را به خانه پدریش در یوش منتقل کردند. در حال حاضر مزار او در کنار مزار خواهرش، بهجت الزمان اسفندیاری (درگذشته به تاریخ ۸ خرداد ۱۳۸۶) و مزار سیروس طاهباز در میان حیاط جای گرفته است.


خانه پدری نیما یوشیج واقع در یوش، بنایی است که قدمت آن به دوره قاجار میرسد. این بنا به  شماره ۱۸۰۲از سوی سازمان میراثفرهنگی به عنوان اثر ملی ثبت شده است و حفاظت میشود. بازدید از خانه نیما برای عموم آزاد است.

برای احترام به مشاهیر کشورمان ونیز سیر در طبیعت زیبای مازندران بار سفر بسته وراهی یوش شوید تا هم ادب وهنر وهم بهشت زمین را در این سرزمین از نزدیک نظاره کنید

باهم شعر زیبای مهتاب از نیما یوشیج را زمزمه میکنیم وبه روان پاکش درود می فرستیم


می تراود مهتاب
می درخشد شب تاب
نیست یک دم شکند خواب به چشم کس ولیک
غم این خفته ی چند
خواب در چشم ترم می شکند
نگران با من استاده سحر
صبح می خواهد از من
کز مبارک دم او آورم این قوم به جان باخته را
در جگر لیکن خاری
از ره این سفرم می شکند
نازک آرای تن ساق گلی
که به جانش کشتم
و به جان دادمش آب
ای دریغا به برم می شکند
دست ها می سایم
تا دری بگشایم
بر عبث می پایم
که به در کس آید
در و دیوار به هم ریخته شان
بر سرم می شکند

***

می تراود مهتاب
می درخشد شب تاب
مانده پای آبله از راه دراز
بر دم دهکده مردی تنها
کوله بارش بر دوش
دست او بر در، می گوید با خود:
غم این خفته چند

خواب در چشم ترم می شکند

 

سفر به روستای بادرود فیروز کوه

0
0


http://badroodi.persiangig.com/0006.JPG

http://badroodi.persiangig.com/00012.JPG


دورنمای روستای بادرود

وارد شهر زیبای فیروزکوه در استان تهران شدیم . شهری که 120 کیلومتر با تهــران فــاصــله داردا ز یک راننده تاکسی آدرس روستای بادرود راپرسیدیم نشانی روستا را در ابتدای جاده فیــروزکوه - تهران دادنـد. به اشتیاق دیدار با روستائی که همنام شهر خوب خودمان است بــــــا ســرعت راه خروجی فیــروزکوه را طی کردیم و از آنجا مسافت جاده خلوت وآرام 12 کیلومتـــری فــــرعی را راندیم تا برسر دوراهی جـــاده تابلو سبز رنگی که عبارت«امامزاده محمو د ومحـمـد روستای بادرود 5/2 کیــلومتر »نصب شده بود مـا را وارد بادرود کرد .


کشاورزان بــادرودی مــشغول دروکردن محصول عدس بودند به سراغ «آقای بادرودی» که کشاورز آن دیار واز بســــتگان رئــیس  شورا بود رفتیم واز روستا برایمان گفتنیها گفت . بادرود دارای 100 نفر سکنه است روستائی در دل کوهستان با آب وهوای سرد ودلچسب . درختان گردو ، آلو وزردآلو در تمام کوچه های روستا به تو سلام می دادند .


http://badroodi.persiangig.com/00011.JPG


http://badroodi.persiangig.com/00014.JPG

برج ۸۰۰ ساله بادرود

آقای بادرودی می گوید قبلاء نام روستای ما جاجرود بود ولی بعدها نمی دانیم به چه علت بادرود شد . گرچه روستا از توابع استان پایتخت است ولی مردمان روستا با گویش مازندرانی صحبت می کنند . روستا دارای دو امامزاده با گنبد کوچکی بودندکه پوشش گنبد را سیمان سفید تشکیل داده بود وداخل گنبد صورت چندین قبر منسوب به امامزادگان وجود داشت که در جوار سرچشمه روستا مدفونند .


http://badroodi.persiangig.com/00010.JPG


http://badroodi.persiangig.com/0005.JPG

گنبد امامزاده روستا

در فاصله چند متری بنای گنبد،نمای برج سنگی زیبای که مربوط به قرن 7 هجری قمری است که از آثار معماری ایلخانیان محسوب می شودتوجه هر رهگذری را بخود جلب میکند .

از خواربارفروش روستای بادرود پرسیدم آیا بادرود دیگری را می شناسید ؟ با خوش روئی می گوید بله در نزدیکی های کاشان ونطنز شهری بنام بادرود وجوددارد که گاهی از تلویزیون آن را دیده ایم . باخوشحالی از شنیدن موضوع ،خودم را معرفی کرده وچند سی دی فیلم معرفی شهربادرود را به او تقدیم می کنم وبه قصد زیارت امامزاده محمد ومحمود کوچه های باریک روستا را طی می کنم . درجوار امامزاده نهر بزرگ آبی جاری است وپیاله هائی را با زنجیر به تنه درختان تنومند چنار بسته اند تا رهگذران از آب گوارای روستا استفاده کنند. در مسیر، فروشندگی مواد نفتی وچند مغازه کوچک ودفتر پستی توجه مرا جلب می کند.


http://badroodi.persiangig.com/0009.JPG


http://badroodi.persiangig.com/0008.JPG

ورودی به امامزاده محمد ومحمود وآقاسیدعلی بادرود


وبادرود آرام وساکت به حیات خویش ادامه میدهد. ضمن دیدار وگفتگو با چند زن ومرد وکودک بادرودی ،با بادرود ومردمان با صفایش خداحافظی وبرای دیدن تنگه واشی روستای جلیزجند در 5 کیلومتری بادرود با راهنمایی یکی از مسافران راهی آن روستا می شوم مکانی بسیار زیبا وجذاب که هم از مواهب طبیعی گردشگری شامل دره ، آبشار ورودخانه وهم مواهب تاریخی درقالب سنگ نوشته ها وطراحی های حک شده برروی صخره های ستبر کوه از دوران فتحلعی شاه قاجار بجا مانده، برخورداراست.

 البته توفیقی دست داد تا امسال هم با جمعی از دوستان دوباره به دیدار بادرود بروم.

بازدید از این دو روستای زیبارا که درست در مسیر تهران – شمال (ازجاده دماوند وفیروزکوه) قرار دارد را به همه همسفران بادصبا توصیه می کنم.

تاکنون سه بار افتخار بازدید از این روستای زیبای کوهستانی وخوش آب وهوا نصیب من ودوستانم شده است . بادرودیها به بادرود بروید که بدانید بادرود خنکی هم هست البته برای سفر به بادرود حتمإ فصل تابستان را انتخاب کنید که الان یقینأ این روستا مملو از برف باید باشد.


http://badroodi.persiangig.com/0003.JPG

نمائی از خانه های بادرود


http://badroodi.persiangig.com/0001.JPG

کشاورز بادرودی



http://badroodi.persiangig.com/0007.JPG

کتابخانه عمومی بادرود



http://badroodi.persiangig.com/0002.JPG

دفتر خدمات پستی روستا


http://badroodi.persiangig.com/0004.JPG

ی سنگ قبر قدیمی


سفر به تویسرکان

0
0
http://badroodi.persiangig.com/2.JPG

Navi Habaghoogh navi Ghebera

تویسرکان یکی از شهرهای زیبا وتاریخی استان همدان است.این شهر کوهستانی در مرز کرمانشاه وهمدان واقع شده. برای رفتن به تویسرکان ما از ملایر یک جاده زیبای کوهستانی فرعی که از جند روستا می گذشت را بر گزیدیم وسپس به تویسرکان رسیدیم . شهری که بیشتر به نام گردو معرفی شده است،در ورودی این شهر زیبا نیز تندیس گردوی بزرگی نصب شده است.

گرچه در این شهر آثار طبیعی وتاریخی زیبای از دوران قاجار به جا مانده ولی به علت عجله برای رسیدن به کرمانشاهان ما به دیدار از بنای قدیمی مقبره حیقوق نبی بسنده کردیم.

برای دیدار از این اثر زیبا چند خیابان شهر را پشت سر گذاردیم تا در حاشیه تویسرکان در میدان بزرگ وزیبائی به این بنا برسیم . آفتاب کوهستانی صورت را می سوزاند اما خنکای نسیم سایه ساران درختان بید مجنون مفری بود برای فرار از این آفتاب داغ.

گنبد آجری 8 ترکی که مشخص بود از قدمتی دور برخوردار است وجایگاهی که درحد زیارت چند نفر پیش بینی شده بود را کل این بنا در بر گرفته بود


http://badroodi.persiangig.com/3.JPG

 آرامگاه حیقوق پیامبردر تویسرکان طی قرون متمادی چندین بار بازسازی شده‌است و آخرین بار توسط مرحوم استاد محمدعلی‌خان میرزایی (ملک جمشید) در سال ۱۳۴۰هجری شمسی بازسازی شده است. این آرامگاه یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی ایران محسوب می‌شود. هم اکنون آرامگاه این پیامبر زیارتگاه اهالی شهرستان تویسرکان و اقلیتهای دینی سایر شهرهای ایران می‌باشد

 http://badroodi.persiangig.com/335.JPG

. طبق روایت در حدود سال ۵۹۰قبل از میلاد بخت النصر پادشاه کلده بهاورشلیم حمله کرد و گروهی از یهودیان را به قتل رساند و نزدیک به بیست هزار نفر از آنان را اسیر و به شهر بابل پایتخت کلده که ننزدیک بغداد فعلی قرار داشت انتقال داد. حیقوق نبی در بین این زندانیان بود و مدت طولانی در زندان به سر برد. در سال ۵۴۸قبل از میلاد، کورش بزرگ پادشاه ایران به کلده حمله کرد و در جنگی لشکریان کلده را شکست داد و بابل را تصرف کرد و طی فرمانی دستور آزادی کلیه اسرا و زندانیان یهود را صادر نمود. پس از آزادی از بند اسارت بابلیان، حبقوق پیامبر به ایران مهاجرت کرد و در شهر تویسرکان یارودآور ساکن شد. آرامگاه حیقوق نبی در تویسرکان طی قرون متمادی چندین‌بار بازسازی شده‌است. این آرامگاه یکی از قدیمی‌ترین آثار تاریخی ایران محسوب می‌شود

سفر به نجف آباد

0
0
http://badroodi.persiangig.com/%D8%B9%DA%A9%D8%B3%DB%B0%DB%B1%DB%B9%DB%B4.jpg

http://badroodi.persiangig.com/%D8%B9%DA%A9%D8%B3%DB%B0%DB%B1%DB%B9%DB%B5.jpg


نجف آباد بدستور شاه عباس اول وبنا به پیشنهاد شیخ بهائی در 25 کیلومتری غرب شهر اصفهان بنا شده‌است.نجف آباد بعد از اصفهان وکاشان بزرگترین شهر استان اصفهان است . نجف آباد در مسیر اصفهان –خوزستان قرار دارد گرچه این شهر در دوران صفویه بنا شده اما از آثار تاریخی چندانی برخوردار نیست . نجف آباد از لحاظ صنعتی وفرهنگی جزء برترینهای استان است.

در نجف آباد تنها باقی مانده آثار برجهای کبوتر در پیرامون قلعه ای باقی مانده که اکنون توسط بخش خصوصی به سفره خانه مبدل شده است.این بنا که به نام ارگ شیخ بهائی شهرت دارد در حاشیه ی شهر نجف آباد واقع شده است


http://badroodi.persiangig.com/%D8%B9%DA%A9%D8%B3%DB%B0%DB%B1%DB%B9%DB%B7.jpg

http://badroodi.persiangig.com/%D8%B9%DA%A9%D8%B3%DB%B0%DB%B1%DB%B9%DB%B8.jpg

http://badroodi.persiangig.com/%D8%B9%DA%A9%D8%B3%DB%B0%DB%B2%DB%B0%DB%B1.jpg

http://badroodi.persiangig.com/%D8%B9%DA%A9%D8%B3%DB%B0%DB%B2%DB%B0%DB%B4.jpg

کویر ابوزیدآباد

0
0
http://badroodi.persiangig.com/1444%DA%A9.jpg

http://badroodi.persiangig.com/133%DA%A9.jpg
ابوزیدآباد مرکز بخش کویرات شهرستان آران وبیدگل . برای رفتن به ابوزیدآباد باید مسیر 30 کیلومتری کاشان به سمت ابوزیدآباد را طی کرد ویا از بادرود بازهم مسیر 30 کیلومتری جاده آسفالته زیبائی که از دل کویر می گذرد را طی نمود.وپس از پشت سر گذاردن ده آباد وفمی وحسین آباد به ابوزیدآباد رسید.
 برای تماشای زیبائیهای کویر چال عروس ابوزیدآباد باید 25 کیلومتر از جاده خاکی شهر ابوزیدآباد به سمت شمال را در نوردید . البته از فاصله 8 کیلومتری شهر تپه شنهای روان هویدا می شوند ولی برای رفتن به تپه های بزرگ باید مسیر کویر وکنارگذر دریاچه نمک چال عروس را طی کنیم.دیدنیهای کویر را در این فصل زیبای خدا از دست ندهید
http://badroodi.persiangig.com/144%DA%A9.jpg


http://badroodi.persiangig.com/145%DA%A9.jpg


http://badroodi.persiangig.com/1%DA%A9.jpg

http://badroodi.persiangig.com/14%DA%A9.jpg

http://badroodi.persiangig.com/%DA%A913.jpg

http://badroodi.persiangig.com/1333%DA%A9.jpg

http://badroodi.persiangig.com/12%DA%A9.jpg


http://badroodi.persiangig.com/1234%DA%A9.jpg

http://badroodi.persiangig.com/122%DA%A9.jpg

http://badroodi.persiangig.com/1222%DA%A9.jpg

http://badroodi.persiangig.com/1221%DA%A9.JPG

http://badroodi.persiangig.com/11%DA%A9.jpg

http://badroodi.persiangig.com/111%DA%A9.jpg

http://badroodi.persiangig.com/1111%DA%A9.jpg

کاخ زیبای سرهنگ آباد

0
0
http://badroodi.persiangig.com/9%D8%B3.jpg

http://badroodi.persiangig.com/5%D8%B3.jpg

http://badroodi.persiangig.com/7%D8%B3.jpg

روستای سرهنگ آباد در بخش زواره شهرستان اردستان واقع شده. برای رفتن به این روستا مسیر 50 کیلومتری بادرود به سمت اردستان را طی کرده وپس از 15 کیلومتر به سمت کویر به شهر تاریخی زواره رسیدیم سپس از زواره جاده ای که به سمت انارک می رفت را در پیش گرفتیم . 15 کیلومتر از مسیر را که طی کردیم تابلو چند روستا منجمله سرهنگ آباد به چشممان خورد وراه فرعی که تازه آسفالت سرد شده بود را به سمت راست جاده طی کرده تا پس از 15 کیلومتر طی طریق به روستای رویای سرهنگ آباد رسیدیم.


http://badroodi.persiangig.com/1%D8%B3.jpg

http://badroodi.persiangig.com/2%D8%B3.jpg

تالار آئینه خانه

http://badroodi.persiangig.com/15%D8%B3.jpg

گذر آب روان در کنار کاخ

 کوشک سرهنگ آباد توسط سهام السلطنه عرب عامری که گویند رئیس راه یزد تا کاشان بوده  در حدود سال 1299 قمری مصادف با دوره ناصرالدین شاه قاجار برای پذیرایی از شاهزاده‌های قاجاری ساخته شده است.

این کاخ که شباهت زیادی به چهل ستون اصفهان و باغ عفیف آباد شیراز دارد، مجموعه کاملی از یک بنای شاهانه است و برای شکارگاه نیز به دلیل کوهستانی بودن منطقه استفاده می‌شده است.

عمارت چهل ستون سرهنگ آباد، زیباترین کاخ تاریخی کویر باقی مانده از دوران قاجار است و هدف از ساخت آن که مشتمل بر یک کوشک و شکارگاه است، بیشتر جنبه تفرجگاهی بوده است

.http://badroodi.persiangig.com/17%D8%B3.jpg

سر در ورودی به کاخ


http://badroodi.persiangig.com/18%D8%B3.jpg


http://badroodi.persiangig.com/16%D8%B3.jpg

نقاشیهای سردب ورودی


http://badroodi.persiangig.com/14%D8%B3.jpg

این کاخ دارای سقف‌های چوبی و تزئینات سنگی شبیه به آنچه در عالی‌قاپو و چهل‌ستون مشاهده می‌شود، است و به‌رغم این که به‌عنوان کوشک و شکارگاه به فرمان سهام‌السلطنه بنا شده، ولی هیچگاه مورد استفاده او قرار نگرفت.

گچبری‌های این کاخ در نوع خود بی‌نظیر است. آیینه‌کاری‌های مجموعه و نقاشی‌های موجود و نقش چوب‌ها از منبت و معرق تا تراش سنگ‌های کاخ به صورت عالی در بنا استفاده شده است. همچنین این کاخ دارای 20ستون سنگی است و 3 ایوان جنوبی، شرقی و غربی این بنای با شکوه با نمای سنگی زیبا به ترتیب مشرف به رودخانه و چمنزار و کوهستان است

.http://badroodi.persiangig.com/12%D8%B3.jpg

http://badroodi.persiangig.com/4%D8%B3.jpg


http://badroodi.persiangig.com/3%D8%B3.jpg

نقاشیهای تالار اصلی کاخ


http://badroodi.persiangig.com/8%D8%B3.jpg

http://badroodi.persiangig.com/10%D8%B3.jpg

http://badroodi.persiangig.com/6%D8%B3.jpg

حوض با سنگ مرمر که آب را به آسیاب وگرمابه سوق میداد


http://badroodi.persiangig.com/13%D8%B3.jpg

ستونهائی که دقیقأ شبیه چهل ستون اصفهان است

سقف‌ها با استفاده از تیرک‌های چوبی که دارای روکش فلزی هستند پوشانده شده و حجاری‌های بسیار ماندگاری نیز روی سنگ‌های مرمر این مجموعه به یادگار مانده است.

شاه‌نشین مجموعه تاریخی سرهنگ‌آباد در 3 طبقه احداث شده و در ایوان جنوبی آن نیز یک استخر بزرگ با پوشش فلزی احداث شده است. تنها سقف کاخ و شاه‌نشین دارای پوشش فلزی است و دیگر بخش‌های عمارت از خشت ساخته شده که به‌دلیل همین پوشش فلزی نیز مجموعه کاخ نسبت به دیگر بخش‌ها سالم مانده است

http://badroodi.persiangig.com/11%D8%B3.jpg

گرمابه کاخ


قلعه کرشاهی بادرود

0
0

http://www.eshterakha.com/uploads/i033299_Picture_1982.jpg

دژ بزرگ کرشاهی در 20 کیلومتری شمال بادرود قرار دارد. گویند اصل بنا در زمان ایلخانان مغول با مصالح خشت خام وگل ساخته شده است . بعدها در اواخر دوران قاجار نائب حسین کاشی  به علت استقرار لشکریان خود با کمک برادرانش به باز سازی ومرمت بنا پرداخت وبرای فرار از یورش دولتیها به این قلعه پناه می جست. قلعه با طرز بسیار باشکوه وزیبائی بنا گردیده اما در سالهای اخیر با تأسف به علت عدم توجه میراث فرهنگی بخشهای عظیمی از قلعه تخریب ویا در حال خراب شدن است

http://www.eshterakha.com/uploads/i1193_Picture_1965.jpg


http://www.eshterakha.com/uploads/x7267_Picture_1989.jpg


http://www.eshterakha.com/uploads/l43554_Picture_2053.jpg


http://www.eshterakha.com/uploads/g924115_Picture_2030.jpg


سنگو سیاه کجاست؟؟

0
0




http://www.eshterakha.com/uploads/k699415_Picture_1952.jpg

آبشار فصلی




بارش برف در دره
http://www.eshterakha.com/uploads/850093_Picture_1963.jpg

http://www.eshterakha.com/uploads/b515118_Picture_1955.jpg
رودی از یخ وبرف


http://www.eshterakha.com/uploads/t61841_Picture_1948.jpg

http://www.eshterakha.com/uploads/p04385_Picture_1946.jpg
همسفران

سنگ او سیا(سنگ آب سیاه) نام منطقه ای است در 8 کیلومتری شمال شرق قلعه کرشاهی، در این دره زیبا در فصول بارش باران چندین آبشار تشکیل میشود که بزرگترین آن نزدیک به 18 متر ارتفاع دارد. نزدیک به دو تا سه ماه در سال این آبشارها فعالند. آب بسیار سرد وگوارائی که از ته دره می جوشد در پائین دست دره به زمین فرو می رود.سنگاو سیاه را در این فصول زیبای خدا از دست ندهید وحتمأ به آنجا سفر کنید برای رفتن به این دره از بادرود به متین آباد وسپس جاده خاکی کویر را در پیش گرفته وپس از 18 کیلومتر طی طریق به کرشاهی رسیده واز آنجا حدود 8 کیلومتر جاده را مستقیم ادامه دهید به کوه رسیده وپس از گردش به چپ در اولین دره وارد شوید تا به سنگو سیا برسید

موجودی عجیب درتخت جمشید

0
0
كشف لاشه يك هيولاي عجيب و غريب دريايي در سواحل نيويورك تعجب دانشمندان را به دنبال داشته است. لاشه اين موجود ترسناک و عجيب ماه گذشته در سواحل نيويورك پيدا شد.
اين حيوان بدني بدون مو و پوستي چرم مانند با دندانهايي تيز و چيزي شبيه يك منقار دارد.

با نگاهی عمیق به این موضوع خواهیم دید که در ٢۵٠٠ سال پیش ما نمونه ای از این هیولا را در تخت جمشید داشته ایم و مجسمه ای بزرگ از آن در تخت جمشید وجود دارد.

از نظر شباهتی که بسیار شباهت به این موجود کشف شده دارد هم از نظر منقار و هم از نظر دستهای این موجود.


آیا این موجود در ایران بوده؟
چرا در تخت جمشید چنین مجسمه ای وجود دارد؟


شاهان هخامنشی تمایلی برای نصب این مجسمه در داخل تالارهای اصلی کاخ نداشتند.





یک کارشناس شهر سازی وتاریخ از آلمان، گمانه زنی خبر روزگذشته در باره آن حیوان عجیب و مجسمه های تخت جمشید را تائید می کند.

ین موجود در سواحل montauk ,newyork پیدا شده و براستی شباهت قابل توجهی به پیکره های سرستون های تخت جمشید دارد. فقط به این نکته توجه کنید که در شمال شرقی محل پیدا شدن این موجود، جزایری بنام plum island هست که مکانی فوق سری
نظامی امریکاست. بنا بر شنیده ها، در این مکان کنترل شده انواع آزمایشات ژنتیکی روی موجودات مختلف انجام میگیرد و با دستکاری ژنتیکی موجوداتی خلق می شوند که می توانند کاربرد نظامی داشته باشند. از جمله "سگشیر"که توانائی های چند حیوان قدرتمند را دارد. مثلا فکی مانند عقاب، دندانها و پنجه هائی مانند شیر و از همه مهم تر، توانائی های مغزی و آموزشی در حد یک سگ آموزش دیده برای جنگ ها و نبرد های شهری.

آرامگاه مادر کوروش بزرگ

0
0


http://badroodi.persiangig.com/1.JPG
بنای گوردختر شبیه بنای کوروش است

چندی پیش ایمیلی از دوستان دریافت کردم مبنی بر معرفی گور دختر در استان بوشهر، همین انگیزه ای شد تا بهر شکل ممکن راه ورنج سفری دیگر را بجان خریم وراهی این استان جنوبی کشور شویم.

 از بادرود به اصفهان وسپس راهی سمیرم  شدیم از آنجا به یاسوج پیش تاختیم.جاده زیبای یاسوج به سمت بابامیدان را در پیش گرفتیم واز آنجا به شهر کوچک قائمیه رسیدیم . دو راهی کازرون –شیراز را پشت سر نهاده وراه را بسمت بوشهر نشانه رفتیم . به شهر کنارتخته رسیدیم . کنار تخته آخرین شهر استان فارس وهم مرز با استان بوشهر است . حدود 25 کیلومتر با کازرون فاصله دارد . از کنار تخته هم 25 کیلومتر راه را بسمت برازجان وبوشهر پیش رفتیم در پیچ وخم های جاده زیبای بوشهر ، یک پل قدیمی که گوئی از آثار صفویه است در پیش رویمان هویدا شد . نرسیده به ایستگاه ایست بازرسی ، تابلو «تنگ ارم» بچشم خورد.


http://badroodi.persiangig.com/3.JPG

به سمت تنگ ارم از مسیر خارج شدیم از مسافری سراغ گور دختر را گرفتیم که اطلاع دقیقی نتوانست به ما بدهد. جاده خلوت در میان سبزه زاران ، مناظر زیبائی را به تصویر کشیده بود. بعد از 45 کیلومتر طی مسافت جاده کوهستانی که در زمستان مناظر زیبای بهاری را جلوه گر می سا خت ازروستاهای فاریاب،تلخابگذشته تا به شهر زیبای تنگ ارم رسیدیم . از جاده اصلی بوشهر –شیراز تا تنگ ارم حدود 45 کیلومتر فاصله بود. در شهر تنگ ارم نشانی گور دختر را گرفتیم .1 کیلومتر از تنگ ارم را که پشت سرنهادیم  ، تابلو گور دختر وکاخ اردشیر را دیدیم .


http://badroodi.persiangig.com/koorosh.JPG

آرامگاه کوروش بزرگ در پاسارگاد


http://badroodi.persiangig.com/2.JPG

آرامگاه مادر کوروش در پشت پر برازجان

لاجرم به سمت چپ جاده راندیم ومسیر 30 کیلومتری تنگ ارم تا گور دختر را در جاده پر پیچ وخم کوهستانی طی کردیم .در مسیر از روستاهای مورد خیر وکفتارو گذشتیم بعد از پشت سرنهادن کوه وسرازیر شدن به دشتی هموار وسرسبز در دوراهی پیش رو به سمت پشت پر طی طریق کردیم وبه سرزمین گور دختر رسیدیم  زنان روستای پشت پر  لباسی شبیه به لباس قشقائی داشتند . شغل اهالی بیشتر کشاورزی ودامپروری بود.


http://badroodi.persiangig.com/5.JPG

زنان پشت پری درحال نخ ریسی

مقبره سنگی گور دختر در دامنه سبز علفزارها با شکوه 2500 ساله خود نمائی میکرد . انگار ماکت کوچکی از مقبره کورش بزرگ را ساخته اند ،بنا گرچه در غربت غریبی قرار گرفته بود اما عظمت وبزرگی خود را با تمام توان نشان میداد . اهالی اعتقاد عجیبی به این بنا داشتند .اهالی را اعتقاد بر این است که در این آرامگاه دختر ویا خواهر کوروش دفن شده است.

آرامگاه گور دختر مستطیلشکل با سقفی نوک تیز که روی سکوی سه پله ای گرفته است. اندازه های سکو 5/5متر طول، 4/5 متر عرض و 1 متر ارتفاع است و اندازه های خارجی آرامگاه 3 مترطول، 2 متر عرض و 5/1 متر ارتفاع می باشد. ورودی آرامگاه به سمت شمال غرباست و توسط یک در سنگی بسته می شده که اکنون دیگر از آن اثری بر جای نیست. هم اکنون درون آرامگاه خالی است. سقف آن شامل دو تخته سنگ بزرگ است. گمانمی رود روزگاری کتیبه ای در قسمت سه گوش بدنه که به بام آرامگاه پیوند میخورد قرار داشته است. بنا از تخته سنگ های بزرگی ساخته شده که بدون ملاتروی هم قرار داده شده اند. دیوارها و تاق آرامگاه نیز از سنگ هایی بااندازه های گوناگون ساخته شده است.

آرامگاهگور دختر از نظر معماری بسیار شبیه به آرامگاه کوروش است ولی از لحاظ ساختو ساز معماری در ابعادی کوچکتر از آرامگاه کوروش ساخته شده و از نظرمعماری بسیار ساده، سنگ‌هایی به صورت خشکه چین و فاقد نشانه‌های شانه سنگتراشی و بسیار مبتدی ساخته و پرداخته شده است.
با این شواهد به نظر می‌رسد که آرامگاه گور دختر باید قبل از آرامگاه کوروشساخته شده باشد. اگر بعد از آرامگاه کورش این اثر ساخته شده بود مطمئنا ازلحاظ ساختار معماری بهتر از آرامگاه کوروش ساخته می‌شد نه اینکه این بنابه صورت بسیار ابتدایی و ساده که در برش سنگ‌های آن می‌توان مشاهده کرد.

http://badroodi.persiangig.com/9.JPG


http://badroodi.persiangig.com/8.JPG


http://badroodi.persiangig.com/7.JPG

کاخ اردشیر ساسانی در پشت پر

در نزدیکی گور دختر کاخ منسوب به اردشیر ساسانی قرار دارد .عدم حفاظت از این بنای باشکوه هم باتأسف موجب شده که اکنون این کاخ 1800 ساله ساسانی بعنوان آغل گوسفندان وگاوهای اهالی پشت پر استفاده شود.

 به امید روزی که مسئولان میراث فرهنگی برای حفظ این بناهای کم نظیر اندکی همت والاتر مصروف دارند.


http://badroodi.persiangig.com/6.JPG


زمستان کوهرنگ

0
0

زمستان زیبا در تونل کوهرنگ شهرستان چلگرد-85 کیلومتری شهرکرد

http://www.eshterakha.com/uploads/s47557_Picture_1560.jpg


http://www.eshterakha.com/uploads/s749155_Picture_1568.jpg


http://www.eshterakha.com/uploads/b974936_Picture_1562.jpg


http://www.eshterakha.com/uploads/v74591_Picture_1563.jpg

http://www.eshterakha.com/uploads/h252955_Picture_1565.jpg


Viewing all 74 articles
Browse latest View live




Latest Images